מאמא מיה: פסטות ברומא – איפה כדאי לאכול פסטה ברומא?
- סיורים והסעות ברומא
- פוסטים
- מאמא מיה: פסטות ברומא – איפה כדאי לאכול פסטה ברומא?
אין ספק שלא צריך לחפש הרבה בכדי למצוא מנת פסטה מנחמת במדינת הפחמימות הבלתי מעורערת, לאן שלא תפנו - תראו אותה. הסיכוי שלכם ליפול על פסטה לא מוצלחת, נמוך כמו הסיכוי ליפול על שקית במבה לא מוצלחת בארץ. ידע זה כוח, ולכן מאוגד כאן לפניכם המדריך השלם לפסטות ברומא - מהן מנות הפסטה הרומאיות הייחודיות, איפה כדאי לאכול אותן, ואיזה פסטות לא תמצאו פה בשום פנים ואופן. תכינו את הקיבה, יוצאים לדרך.
פסטות רומאיות
הבולונז מגיע כמובן מבולוניה, פסטה אלה נורמה החצילית מגיעה מסיציליה, ופסטה עם פסטו ג׳נובזי מגיעה כמובן מג׳נובה. אז כן, מיהן הפסטות הרומאיות המסורתיות? אלו שנולדו במחוז לאציו ומככבות פה בכל פינה ופינה?
אמטריצ׳יאנה – Amatriciana
רוטב עגבניות עשיר, גואנצ׳יאלה (לחי חזיר), גבינת פקורינו רומנו ופלפל שחור.
גריצ׳יה – Gricia
גואנצ׳יאלה (לחי חזיר), גבינת פקורינו רומאנו, פלפל שחור. אחותה הלבנה של האמטריצ׳יאנה.
ארביאטה – Arrabbiata
רוטב עגבניות עם שום ופלפל צ׳ילי מבושל בשמן זית. רוב הסיכויים שאת החך הישראלי, החריפות בקושי תדגדג. אם אתם אוהבי חריף מושבעים, בקשו מהמלצר תוספת פלפל חריף (peperoncino piccante).
קרבונרה – Carbonara
רוטב חלמוני, גבינת פקורינו רומאנו, גואנצ׳יאלה (לחי חזיר) ופלפל שחור.
קאצ׳יו א פפה – Cacio e pepe
גבינת פקורינו רומאנו ופלפל שחור.
מסעדות פסטה מומלצות ברומא - הפסטות הטובות ברומא
אוסטריה ברבריני – Osteria Barberini
כתובת: Via della Purificazione 21
באזור ברבריני שוכנת לה אוסטריה מופלאה, שמגישה את מנות הפסטות המסורתיות אבל לא רק – גולת הכותרת של המקום הינה פטריות כמהין בשלל וריאציות, כך שתוכלו להזמין גם את הקרבונרה קלאסית, וגם מנת פטוצ׳יני עם פטריות פורצ׳יני ופטריות כמהין שחורות מגורדות מעל. הכמהין באוסטריה משתדך גם למנות בשר מעולות וגם לפחמימות איטלקיות שאינן פסטה, דוגמת ריזוטו או לזניה.
ארמנדו אל פנתאון – Armando Al Pantheon
כתובת: Salita de’ Crescenzi 31
המסעדה הנפלאה הזאת ממוקמת בלב העיר, וככזאת – מושכת תיירים רבים, אך אל תתנו לעובדה הזאת לבאס אתכם, לא מדובר במלכודת תיירים אלא במסעדה מצוינת. מדובר במקום ותיק שמשמח את החך לבאיו ואורחיו כבר למעלה מ-60 שנה, ומציע את כלל הפסטות המוכרות, לצד מנות פסטה מקוריות של המקום. גם חובבי הבשר והדגים ימצאו את מקומם פה.
פליצ׳ה א טסטצ׳יו – Felice a Testaccio
כתובת: Via Mastro Giorgio, 29
שכונת טסטצ׳יו נמצאת בין שכונת טרסטוורה לבין צ׳ירקו מאסימו, ובאופן כללי מדובר באזור מלהיב קולינרית. פליצ׳ה א טסטצ׳יו מציעה תפריט יחסית סטנדרטי, אך אל תתנו לזה להטעות אתכם – מדובר במקום שרץ כמעט 90 שנה, ועדיין ממלא שולחנות כאחרונת המסעדות הטרנדיות. הפסטות פה נפלאות אחת אחת, אך בראשן הקאצ׳יו א פפה, שעטופה ברוטב קרמי שישאיר בכם חלום וגעגוע.
טונארלו – Tonnarello
כתובת: Via della Paglia, 1/2/3
המסעדה משכונת טרסטוורה כמעט תמיד מתקשטת בתור ארוך של אנשים רעבים יודעי דבר. מדובר במוסד של ממש, המציע תפריט עמוס בכל טוב, ומנות עשירות, גדולות ומספקות. לצד הקלאסיקות המוכרות תמצאו גם פסטות כמו פסטו, צנוברים ועגבניות שרי, או פסטה עם כדורי בשר. גזרת הקינוחים מרשימה לא פחות מהפסטה, לא כדאי לוותר.
דה ג׳ינו אל פרלמנטו – Da Gino al Parlamento
כתובת: Vicolo Rosini, 4
המסעדה ליד הפרלמנט נמצאת ממש במרכז ההיסטורי של העיר, ועל אף מיקומה – מציעה תפריט במחירים יותר מסבירים, בוודאי שביחס לתמורה. מדובר במסעדה שמושכת אליה פוליטיקאים רבים, בזכות מיקומה אבל גם בזכות העובדה שהיא פשוט מצוינת. קלאסיקות של ממש ולא רק בגזרת הפסטות, מדובר במקום שהוא חובת עצירה.
איל מרקזה – Il Marchese
כתובת: Via di Ripetta 162
עם אווירה מוקפדת ועיצוב יפייפה, איל מרקזה זו מסעדה, אך זה גם בר, ולא סתם – כזה שכולו על טהרת משקאות האמארו. מדובר במקום יותר מודרני מרוב המסעדות בעיר, וגם מעט יקר יותר. לצד קרבונרה או אמטריצ׳יאנה, תמצאו גם פסטות כמו פטוצ׳יני עם ראגו של חזיר בר וקראמבל של שוקולד, או פסטה בחמאה ופרמזן. בגזרת הקינוחים – טיראמיסו פיסטוק או אגס מבושל עם שוקולד לבן, הבחירות הקשות בחיים.
לסיכום
זוהי רק רשימה קטנה של מקומות מומלצים לאכול בהם פסטה, אבל כדאי לומר את האמת – הסיכוי שתכנסו למסעדה שראיתם ברחוב ולא תהיו מרוצים – הוא די נמוך. בסופו של דבר מדובר בממלכת הקולינריה והפסטות בפרט, כך שאתם בכלל לא חייבים להיצמד לרשימה או לממצאים בגוגל. שכונת טרסטוורה ידועה כמקום בו קשה ליפול, וכך גם שכונת מונטי. לכו בעקבות הריח, או בעקבות התור המשתרך. חשוב לומר שברוב המסעדות המוכרות והמומלצות כדאי להזמין מקום מראש, את זה תוכלו לעשות דרך האתר של המסעדה, דרך הטלפון, או דרך אפליקציות ייעודיות כמו the fork. אל תשכחו שבאיטליה, כמו במדינות אחרות באירופה, לא מוותרים על הסיאסטה. המסעדות נסגרות בסביבות שלוש בצהריים, ונפתחות מחדש רק בערב, אז בין אטרקציה למוזיאון – שימו לב לשעון, שלא תשארו רעבים.
בון אפטיטו!